Двері з патиною

Патина допомагає підкреслити натуральну текстуру масиву дерева. Візерунки, створені природою, патина відтіняє і робить яскравішими та живішими.
На думку багатьох дизайнерів, міжкімнатним дверям патина надає шляхетності. Легка потертість їхньої поверхні створює враження старовини, завдяки чому інтер'єр набуває родзинок. Безсумнівно, ці вироби відносяться до категорії «еліт». Їх дизайн можна урізноманітнити додатковими декоративними елементами, такими як розпис, вітраж, розетки або накладки.


При виготовленні класичних дверей з патиною застосовується спеціальна техніка фарбування:


• на першому етапі на дверне полотно наноситься тон. Саме він, надалі, проступаючи крізь шари домінуючого кольору, створюватиме візуальний ефект старовини.
• після сушіння дверей патина шар за шаром покривається фарбою. Процедуру слід проводити обережно. Не можна накладати занадто товстий шар, оскільки під ним не буде видно оригінальної текстури дерева. Однак і надто тонким шаром наносити основне покриття кольору не рекомендується, оскільки в такому випадку втратиться його глибина.
• наступний етап – найвідповідальніший. Двері вишкрібаються металевими щітками. Обробляти полотно слід за візерунком – доти, доки не проступить крізь верхні шари фарби нижній тон.
• заключний етап виробництва дверей міжкімнатних білих із патиною передбачає шліфування та покриття лаком.


На кожному етапі виробу маємо трохи відпочити. Перерви необхідні для того, щоб шари фарб добре закріпилися.Майстри, працюючи виключно вручну, вимагають своєрідного ефекту: здається, що з-під нового шару фарби проглядає старий. Патина, тобто спеціальний розчин, наноситься на виріб за допомогою ватного тампону. Фахівець також ретельно протирає місця пайок. Так вдається наголосити на неповторному малюнку натурального дерева, який нібито проявився протягом тривалого (не менше 10 років) періоду експлуатації дверей.
Патинування, як зазначалося, пов'язані з ручним працею. Щоб створити справжній ексклюзив, важливо суворо дотримуватися всіх нюансів технології.
Важливим моментом під час замовлення дверей з патиною є вибір деревини. Найбільш контрастно патина виглядає на дверях із масиву ясена та дуба. Ці породи характеризуються твердістю, щільністю та неповторною багатою текстурою. За міцністю та твердістю ясен не поступається дубу, а за стійкістю до деформування він навіть перевершує його.
Від того, який ефект потрібно надати внутрішньому інтер'єру, залежить вибір міжкімнатних дверей. Різні відтінки патини вносять вагомі корективи на вигляд кімнати. Колір фурнітури визначається кольором патини. Основні кольори патинування - золото, срібло та бронза (капучино).